Kritikët dhe shkolla jopublike Perla!

Kritika ndaj shkollës jopublike "Perla"

Ekskursioni ne Viene, Austri!


Ekskursioni ne Viene, Austri!

“PERLA” ofron projekte te studiuara per argetim si dhe njohjen e Evropes nepermjet udhetimeve turistike.
Te nderuar prinder! “PERLA” eshte “rruga drejt se ardhmes se sigurt te femijeve tuaj”

Udhetimi jashte shtetit!!!!
Shkolla e mesme jopublike “Perla” cdo vit, ne pranvere, organizon nje ekskursion jashte shtetit. Me saktesisht ne Vjene(Austri)si destinacion perfundimtar(te pakten keto vitet e fundit 2007-2008-2009). Udhetimi/ekskursioni perfshin nisjen nga porti i Vlores(ose i Durresit), ushetimin me traget per ne Itali, udhetimin me autobuz pergjate gadishullit italian duke kaluar kufirin me Austrine, deri ne Vjene dhe kthimin po aq te ngjashem.
Te gjitha shpenzimet, pa perjashtime, perballohen nga vete nxenesit. Shpenzime qe perfshijne: leket per te nxjerre pasaporten(nese nuk e kane ende), shpenzime te tjera qe kane te bejne me rrugen etj.
Te pakten dy muaje para nisjes fillohet dhe behet fushate pro ekskursioni, pothuajse ne te gjitha klasat e shkolles se mesme jopublike “Perla”. Behet fushate per te arritur nje numer sa me te mash pjesemarresish ne ekskursion, keshtu fitimet jane edhe me te medha (ekonomizim i mases).
Ekskursioni nuk eshte aspak i organizuar dhe vecanerisht gjate udhetimit me autobuz nxenesit nuk kane se cfare te hane(ne Vjene hane ne menzat e ngritura posacerishte per “kampionatin”). I vetmi ushqim eshte ai qe marrin ne vete qe nga shtepia, Shqiperia.
Rendesi ka qe te shkruajme se si arrin nje shkolle e mesme jopublike qe te marre vizat per nje grup nxenesish. Turneu/kampionati qe organizohet ne Viene, Austri ne Prill eshe nje kampionat basketbolli ku marrin pjese ekipet profesioniste dhe joprofesionistea/amatore te shkollave te mesme nga e gjithe Europa. Pra per te marre pjese, nje shkolle e mesme publike ose jopublike duhet qe te kete nje ekip basketbolli.(Duhet te plotesohen disa kushte per ekipin: si jetegjatesia e tij; te kete zhvilluar ndeshje etj…) Faktikisht/praktikisht dhe teorikisht shkolla e mesme jopublike “Perla” edhe sot e kesaj dite nuk e ka nje ekip basketbolli qe te plotesoje ato kushtet. Shkolla e mesme e pergjithshme jopublike “Perla” nuk ka ekip basketbolli per djem dhe jo me ekip per vajza. E shkruajme kete sepse ne ekskursione te tilla jashte shtetit (Viene, Austri) shkojne edhe femra goca te cilat jo qe nuk jane pjese e ndonje ekipi qe stervitet/luan rregullisht por as nuk ia kane idene se cfare eshte loja e basketbollit. Pra te gjitha vajzat qe vene ne ate ekskursion si nxenese te shkolles se mesme jopublike “Perla” vene ne rolin e turisteve. Dhe e bukura eshte se pjesa me e madhe e pjesemarresve jane femra. Ja ky ishte ekskursioni i organizur dhe qe organizohet pothujase cdo vit nga shkolla e mesme jopublike “Perla” (dhe drejtusit saj).
Shqiptaret si Petriti dhe by**lepiresit e tij arrijne qe nje kampionat basketbolli te organizuar nga vende Europiane ta shfrytezojne per qellime turistike me ane te genjeshtrave te tyre!
Vazhdon…

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this: