Kritikët dhe shkolla jopublike Perla!

Kritika ndaj shkollës jopublike "Perla"

Banjot ose WC-ja


Shkurt: Banjot ose WC-ja tek shkolla jopublike Perla Vlorë

Njeriu gjate dites se tij (relativisht te gjate) duhet te shkoje edhe ne banjo; si shprehje e nevojave te tij biologjike. Ne kohet me te hershme keto nevoja nuk perballoheshin sikunder ne ditet e sotme, por ne menyren me oportune ne varesi te kushteve te gjithanshme. Gjithsesi edhe ne shkolla duhet te kete mjedise çliruese (banjot) per shfrytezimin e te cilave po ashtu duhet te kete orare te caktuara.

Te shkolla e mesme jopublike “Perla”  ka banjo vajzash dhe banjo djemsh (normale), ne te dyja godinat kryesore ka banjo (deri ketu mire).

Shqetesimi : Kerkohet nga disa nxenes (kryesisht te klasave te 9-ta dhe te 10-ta) nje zbatim me i rreptei orarit se kur hapen banjot, sa kohe qendrijne te hapura etj. A lejohet te shkohet ne banje gjate 5 minuteshit te pushimit midis oreve  apo mund te shkohet vetem dhe vetem gjate pushimit te madh ?

Pyesim sepse hera-heres edhe ne kemi pare nxenes qe ne 5-min. kerkojne celesat per te hapur banjen. Ndonjehere arrijne ta binsin pastruesen, ndonjehere tjeter jo. Kjo varet kryesisht nga “fakti” se ne cfare relatash eshte pastruesja me nxenesin qe kerkon celesin e banjes. Pa folur per ata qe kerkojne te dalin nga mesimi kinse pet te shkuar ne banjo dhe bejne muhabet me shoket e tyre nga klasat e tjera te cilet po ashtu kane dale per te shkuar ne banjo. Per te mos folur per pastartine e ketyre banjove… per te mos folur per te verteten jo dhe aq te hidhur qe pasi nxenesit lajne duart (sapuni eshte i pranishem) ata nuk kane se me cfare t`i fshijne ato (disa perdorin letren higjenike, disa te tjere perdorin farzoletat, disa nuk i lajne duart dhe ikin ).

Po e mbyllim. Shpresojme qe se shpejti te merrni masa edhe per punen e banjove!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s