Kritikët dhe shkolla jopublike Perla!

Kritika ndaj shkollës jopublike "Perla"

Shen Valentini; Prologu.


Pershendetje !

Erdhi 2011 dhe bashke me te edhe muaji Shkurt. Nuk do te vonoje per te ardhur as 14 shkurti ose ndryshe dita e te dashuruareve(shen Valentini). Nuk do te ndalemi te historia/origjina e festes pasi nuk do te benim gje tjeter vecse te kopjonim nje material diku tjeter dhe ta “ngjisnim” ketu.

Shen Valentini po pritet me entuziazem nga te rinjte  e “gjimnazit jopublik Perla”. Sidomos nga disa te reja te cilat thuhet se kohet e fundit qenkan  “te zena”. Keto te reja do ta festojne shen Valentinin se bashku me te dashurit e tyre disa (pak si shume) vjet me te medhenj. Pa me te voglin dyshim do te dhurohen lule(kryesisht artificiale), cokollata(dietike), unaza te reja, kuti tualetesh, mbase edhe ndonje veshje “seksi”. Te tera keto te reklamuara shume mire midis shokeve e shoqeve te klases. Do te kete nga ata qe thone se nuk besojne tek festa por gjithsesi e festojne kete feste, e cila eshte nje feste  qe behet ne kujtim te shen Valentinit, ky i fundit eshte i shenjteruar nga kisha katolike.

Do te kete nga ato nxenese te cilat do te festojne per here te pare se bashku me te fejuarit e tyre te pare (vertet qe ka shume nga ato nxenese qe fejohen nga prinderit e tyre qe ne shkolle te mesme)…duhet thene qe edhe pse jemi ne shekullin e XXI(edhe pse, jo domosdoshmerisht me kalimin e viteve dhe shekujve ka patur gjithnje zhvillim), ne shoqerine shqiptare egzistojne ende dukuri te tilla.

Do ta leme me kaq sepse cdo fjale qe mund te themi  do te keqkuptohet, dhe per kete jemi te sigurt.

To-morrow is Saint Valentine’s day,
All in the morning wows,
And I a maid at your window,
To be your Valentine.
Then up he rose,
and donn’d his clothes,
And dupp’d the chamber-door;
Let in the maid, that out a maid
Never departed more.

William Shakespeare, Hamlet, Act IV, Scene 5

Gëzuar Shën Valentinin!


Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this: