Kritikët dhe shkolla jopublike Perla!

Kritika ndaj shkollës jopublike "Perla"

Dukuria tjeter, e rritjes se notave !


Dukuria tjeter, e rritjes se notave !

Po e fillojme kete shkrim me disa premisa ne menyre qe te mund te vazhdojm me tej. E para : ne do te japim disa te dhena qe ne do ti quajme argumenta / E dyta : keto argumenta jane absoluisht te verteta dhe te vertetueshme.

Me ane te nje llogjike te thjeshte cdokush mund te mendonte se si ne cdo shkolle tjeter private edhe te Perla ka nje rritje fiktive te notave per nxenesit e saj……..ne menyre qe ata (dhe prinderit e tyre) te jene te kenaqur per leket qe paguajne.

Per mendimin tone te perbashket (si STAF e kemi llafin),  te “Perla” nuk ka patur rritje fiktive te mirefillte te notave por eshte zhvilluar nje dukuri tjeter edhe me e ulet. Po e shpjegojme me ane te shembullit.  Nese nje nxenes X eshte i mire, ka nota te mira ne disa lende si mat, fizike, let [9.10.10]…etj ndersa ne disa lende te tjera si biologji kimi [8.8]etj nuk eshte dhe aq mire me nota…………………………..ndodh qe : ne menyre jo te drejtperdrejte synohet qe ne keto lende (ne te cilat nuk eshte mire)  te rriten me nga nje note me pretekstin se jane nxenes qe punojne, se jane nxenes te cileve u prishet mesatarja etj etj. Por kjo menyre te vepruari nuk eshte aspak e denje per shkollen e mesme jopublike “Perla” dhe aspiratat e saj.

Dukuria behet edhe me e ulet nese shton se ne lenden e Edukimit Fizike nuk mesohet asgje sipas programit por vihen nota sipas deshirave dhe udhezimeve. Dukurai behet edhe me e ulet nese thua se ne lenden e frengjishtes behet mesim por nxenesve te vecante u rritet nota duke i vendosur ata ne te njejtin nivel me ata qe e meritojne vertet 9-ten ose 10-ten. Ka edhe dukuri te tjera te ngjashme ne lende te ndryshme (Gjeografi, Histori, Fizike……kjo e fundit eshte dukuri me vete) per te cilat do te flasim ne kohe te tjera ne avenir {nese deri atehere s`kemi marre ndonje kercenim}.

Me ane te ketyre levizjeve ne nota te pershkruara me siper,  ne menyre jo te drejte diskriminohen pozitivisht disa grupe nxenesish dhe diskriminohen (negativisht) disa te tjere ……[ DISKRIMINOJ – E dalloj dikë nga të tjerët dhe e trajtoj keq, duke mos e quajtur të barabartë me ta dhe duke ia kufizuar a duke ia mohuar fare të drejtat që i takojnë.] Gjithashtu ulet konkurrenca reale, ulet meritokracia dhe me e rendesishmja : ata nxenes qe nuk dine te kerkojne qe keto gjera te mos behen do te ndikohen pikerisht nga keto gjera ne maturen shteterore kur ndryshimi do te jete vetem pune presjesh….atehere do ta kuptojne se sa e rendesishme paskësh qene (na korigjoni nese e kemi gabim) marrja vetem e asaj cka cdo nxenes meriton.

Mbi kete teme do te flasim edhe ne te ardhmen !

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: