Kritikët dhe shkolla jopublike Perla!

Kritika ndaj shkollës jopublike "Perla"

Ekskursioni ne Tirane


Ekskursioni ne Tirane

Prej te pakten dy javesh te”Perla” flitet e perflitet per ekskursionin e Tiranes.

Ekskursion i cili vjen pas atij te Pogradecit, dhe pas atij te presoreve (puna e tyre ku shkuan, e rendesishme eshte qe shkuan atje ku deshen ata, bene ate qe deshen ata etj.).

Nje ekskursion per tekat e P.-se. Kryesisht dhe qartesisht (e shprehu edhe vete) per interesat e tij dhe te nje grupi te ngushte (nxenesish) qe qendron rreth/prane tij. Nje ekskursion i varfer ne ide dhe aktivitete. Mendohet te vehet ne Tirane (kryeqytet) te behet nje xhiro me kembe (pasi nxenesit te kene zbritur nga autobuzi) me destinacion/pikemberritje “U.E.” (nuk preferojme te shkruajme hapur per emrin e institucionit/nderteses). Pikerisht nen kete vizite tek “U.E.” fle lepuri (siç edhe ka thene nje nxenes “i vecante” nga nje klase e 4-te).

P. prej disa vjetesh eshte i lidhur (ne thonjeza) me “U.E.”  dhe merr favore ne interes te nxenesve te tij duke i bere “U.E.” favore (ne interes te tyre) dhe te nxenesve te vete.

Ja se cfare u tha P.-ja njerezve qe mban prane: “Do t’i çoj të gjithë sociopatët(e kafeneve) të kurohen, duke bërë një udhëtim në të ardhmen, në ballin e progresit të papërmbajtur shqiptar që quhet “City Park”.”

Si pjese qe duhet t`u interesoje nxenesve do te jete vizita te Citypark-u (ne do ta perkufizojme si qender tregtare dhe asgje me teper) dhe te pista e patinazhit jo dhe aq e madhe brenda vete kesaj qendre. Mediokritet/injorance/nenvleresim/mendjelehtesi e atyre qe mendojne se do te kenaqin nxenesit duke u treguar nja ca metra katrore akull te lemuar.

Mire qe doni t`i coni nxenesit ne ate Citypark-un po per te blere ndonje gje do t`i lini? Po leket do t`ua jepni ju (leket per te bere shoping me theks te i-ja ) ?

Ne rregull!

Problemi/shqetesimi eshte se: ky P.-ja nepermjet roboteve, servile (femerore) te tij, para nja nje jave dha nje lajmerim per ekskursionin, ku nder te tjera na u tha se ata qe nuk do te merrnin pjese (sepse pa me te voglin dyshim shume nuk do te merrnin pjese) nuk do te pranoheshin ne ekskursionet e tjera perfshire edhe ate te famshmin e fund(vitit)gjimnazit (tanime te bere bajat fare), te Sarandes. U shtua gjithashtu se do te na conin ne cdo vend qe te deshiroin nxenesit (ketu nuk mungoi sarkazma therrese nga ana e nxenesve).Nga fjalet e perfaqesueses se senatit te shkolles dhe vecanerisht nga toni i zerit te saj u nenkuptua shuuume qarte se keta Drejtusat fusnin edhe detyrimin ne mes.

Pyetje: ‘O drejtusa te nderuar vertet mendoni se mund t`i detyroni nxenesit qe te shkojne/vijne ne ate ekskursion te pavlere (po i japim te drejte vetes qe te bejme nje gjykim te parendesishem )  ?!?

———————————————-

Javen e pare shumica e maturanteve nuk iu pergjigjen mire ketij detyrimi te kamufluar si kerkese te vendosur nga P.-ja dhe keshtu  i shkreti P. u detyrua qe javen pasrendese te futej vete ne klasat problematike dhe te pabindura per te bere fushat pro kauzes se tij. Do te shohim nese kesaj radhe ekskursioni do te zhvillohet dhe se sa nxenes do te marrin pjese ne te me deshiren/pelqimin/vullnetin e tyre te lire!

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this: